Balkans Beyond Borders Film Festival

Balkans Beyond Borders www.balkansbeyondborders.eu este un ONG format de tineri entuziaști și puși pe treabă din Europa de Sud-Est. Scopul organizației e de a promova tineri artiști din țările Balcanice ca reprezentanți ai unei culturi specifice, care se manifestă însă în plin proces de europenizare. Una din cele mai importante activități ale B.B.B. este Festivalul de Scurtmetraj. În fiecare an festivalul e organizat în jurul unei anumite teme, și se desfășoară în capitala altei țări din zonă. Cele trei zile de festival sunt o bună ocazie de a celebra diversitatea balcanică, dar și de a aborda probleme actuale comune. 

În fastul (sperăm!) an 2013 e rândul nostru să fim gazde, iar tema este Reinventing Bridges. Festivalul și felurite activități conexe (workshop-uri de film, discuții cu regizorii, muzică și dans mai pe seară) vin la București pe 20-22 septembrie. Până atunci, ca să prindă toată lumea gustul, ne prezentăm la Street Delivery pe 14 iunie. Asta înseamnă o seară de scurtmetraje pe terasa Cărturești. O să puteți vedea atunci filme premiate sau produse în timpul workshop-urilor de la edițiile trecute. Așa, ca să vă faceți o idee despre ce urmează la toamnă.
 
1.      Budapest backwards, ficțiune, 10.09’, Best Film 2012
2.      Beyond the River, ficțiune, 20’, Audience Prize 2012
3.      A Day of Clear Weather, documentar 4.3’, Jury’s Special Mentioning 2012
4.      RF, ficțiune, 19.07’, Jury’s Special Mentioning 2012
5.      Scrap Material, documentar, 16.06’, Jury’s Special Mentioning 2012
6.      Escargot, animație, 9.41’, Best Film 2011
7.      We Are Safe, experimental, 3.52’, B.B.B. Workshop - Tirana 2011
8.      Zero Point, documentar, 3.15’, B.B.B. Workshop - Athens 2011
 
 Haideți cu noi la Cărturești pentru început și cine știe, poate vă place. Și veniți pe urmă la Reiventing Bridges în septembrie.