Digi Life showcase

 Sâmbătă, ora 21.30
“Nu e usor sa fii ecologist”, sezonul 3, episodul 1
Digi Life va prezinta documentarul “Nu este usor sa fii ecologist”, produs de BBC.
Familia Strawbridges din Marea Britanie, mereu atenta cu natura, ofera sfaturi inspirationale despre stilul de viata eco. Lauren Laverne ii invata pe telespectatori cum pot fi eco-friendly fara sa afecteze Pamantul; Toby Sawday ofera informatii pretioase despre calatoriile in masini cu emisii zero de carbon, iar jurnalistul Jon Kay ii tine la curent cu cele mai noi stiri din zona “verde”.
In primul episod al sezonului 3, Phil Tufnell, vedeta TV si fost jucator de cricket, accepta sa faca testul eco si demonstreaza ca este la fel de verde ca motorul cu reactie. Dick si fiul sau, James, construiesc un sistem hibrid de panouri fotovoltaice cu ajutorul caruia vor sa obtina independenta electrica; toate acestea in timp ce Lauren Laverne descopera o piscina eco-friendly.“Genii ale designului”, episoadele 2 si 5
Digi Life va invita sa vizionati doua episoade din documentarul produs de Warner Bros Entertainment.
Telespectatorii afla totul despre istoria designului inca de la inceputul secolului XX: tehnologia digitala, descoperirea plasticului, consumerism, preocuparea pentru modern, frumos si confortabil.

Episodul 2 al documentarului va poarta intr-o calatorie in timp, in anii 1920 si 1930, cand o dezbatere despre designul domestic a schimbat modul in care locuintele au inceput sa fie gandite. Construite intre cele doua razboaie, aceste case au fost influntate de totalitarism si libertate, capitalist si comunism, utopie si status quo.Episodul 5, ultimul al seriei, urmareste explozia de creativitate care a definit anii ’80 si ’90. Adresandu-se mai mult dorintelor, decat nevoilor, designerii au inceput sa joace un rol din ce in ce mai important in modelarea vietii moderne. Tot ei au avut un rol decisiv prin crearea designului componentelor electronice, precum tastatua, mouse-ul sau ecranul calculatorului de tip desktop. Designeri: Philippe Starck, Marc Newson, Jonathan Ive si Stephen Fry.

www.digi-life.tv
https://www.facebook.com/DigiLifeRo