Red Bull Music Academy Workshop with Benji B

Workshop

15 iunie | Ceainăria Cărturești | ora 18.00
Red Bull Music Academy Workshop Sessions prezintă la Street Delivery un workshop special cu Benji B, celebrul DJ londonez prezentator la BBC Radio 1.

Workshop-ul va avea loc sâmbătă, 15 iunie, de la orele 18.00 în Ceainări Cărturești. Participantii vor fi alesi dintre cei care isi vor exprima dorinta printr-un email trimis la music[at]streetdelivery.ro, în care vor descrie motivul pentru care doresc sa ia parte la workshop si vor vorbi despre backgroundul lor muzical. Cei aleși vor fi anuntati printr-un email de confirmare pe care îl vor primi până pe 14 iunie 2013, ora 12:00.

Gazdele workshopului sunt Mighty Boogie și LowFreq.

Red Bull Music Academy Workshop Sessions livrează la Street Delivery o surpriză de proporții pentru pasionații de hip hop, house, soul, electronic, Detroit techno, dubstep, boogie, disco și tot ce înseamnă soulful music: pe 15 iunie 2013, incepand cu ora 18:00, Benji B va susține la București un workshop special despre radio, DJ-ing și impactul Red Bull Music Academy!
Pentru cunoscători, Benjamin Benstead aka Benji B este o figură emblematică a implicării în tot ce înseamnă explorarea beaturilor care au scris și scriu în continuare viitorul muzicii urbane. Benji B a fost vreme de 8 ani prezentator al unei emisiuni dedicate la BBC 1Xtra, stația digitală de radio broadcasting soră a BBC Radio 1, specializată în hip hop, grime, bassline, garage, dubstep, drum and bass, UK funky, House, dancehall, soca, reggae, gospel music, bhangra și R&B, de origine americană sau britanică.
Încă de la lansarea din 2002 a emisiunii găzduite de BBC 1Xtra, Benji B a cucerit audiența tânărului post de radio digital prin selecția de piese și nume de artiști invitați în interviuri sau ca realizatori de mixuri dedicate. Pasiunea lui pentru beaturile de origine black și noua direcție de abordare a muzicii pe care a susținut-o în cadrul trustului de radio public, au făcut ca BBC 1Xtra să devină un popas obligatoriu și o referință unică în tot ce înseamnă muzică urbană.

Din 2010, Benji B a înlocuit-o la BBC Radio 1 pe Marry Anne Hobbs, promotoarea globală a dubstepului și campioana de neegalat a noii muzici dance, după ce aceasta a renunțat la emisiunea sa săptămânală de marți noaptea pentru a se dedica unui post primit la Universitatea din Sheffield. Odată cu venirea la BBC Radio 1, Benji B adus cu el esența BBC 1 Xtra sporindu-și reputația lui de căutător și suporter exemplar al muzicii experimentale situate în avanfrontul producțiilor de top contemporane, prin invitații de marcă pe care i-a avut alăuturi: Larry Heard, Martyn, Jamie Woon, Peverelist, Sid The Kid, The Gaslamp Killer, Mala, FaltyDL, Hudson Mohawke, Daedelus, TNGHT, Korelles, Mosca, Benjamin Damage, Ben UFO, Bok Bok si mulți alții.

Pe lângă faptul că Benji B este prezintă de ani buni emisiuni care aduc publicului cele mai noi și entuziasmante producții muzicale, el este și un DJ neobosit, rezident al clubului Deviation pe care îl conduce Londra, și care se poate lăuda că a fost primul club european în care au performat Flying Lotus și Dâm-Funk. În plus, Benji B este unul dintre cei mai vechi și familiari colaboratori ai Red Bull Music Academy, participând la edițiile organizate în diverse orașe începând din 2005 și până în 2013.

Benji B:
https://www.facebook.com/pages/The-Benji-B-Show/123820380988797?fref=ts
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00v4tv3

Mighty Boogie:
https://soundcloud.com/mightyboogie
LowFreq
https://soundcloud.com/low-freq