Stand High Patrol

Live

15 iunie | Scena Live | 22.00 – 22.50

Stand High Patrol, cu sloganul „The original Dub-a-Dub Sound”, este un soundsystem nascut în anul 2000 în inima Britaniei, Franța. Trupa s-a format atunci când doi prieteni au început să colecționeze discuri în ideea de a împărtăși din pasiunea lor pentru producțiile exuberante roots și early digital. Lui Rootystep (selector) și MacGyver (operator) li s-a alăturat rapid și MC PupaJim pentru a întregi formula trupei. Stand High începe să progreseze, și, treptat, sunetul evoluează către producții dub stepper, emanînd din scena britanică.
Proaspat aterizati în Rennes, MacGyver și Rootystep au lansat ”Radio Campus Rennes” unde au găzduit propriul show din 2003 până în 2008 („Roots Station”care a devenit „Dubadub Station”). PupaJim creează și el primul său dub și de aici înainte Stand High începe să performeze în cluburile și barurile din Rennes, zi după zi.
Dupa ani de zile și nenumarate dubplate-uri semnate de nume cu greutate în industria dub/reggae (Robert Lee, Kenny Knots, Echo Ranks, Dan Man, Tena Stelin, Shanti D), ”Cei Trei Muschetari” (The Three Musketeers, asa cum se autointitulează crew-ul Stand High) continuă să înșire seri de evenimente alături de marile nume ale scenei dub. Sunt de asemenea rezidenții serilor Dub-a-Dub Residance din orasul natal Brest, și proprii manageri de label.
Departe de a se limita la influente reggae și dub, Stand High au un sunet electric, eclectic și multiplu. S-a creat astfel un stil original care reflectă exact aceasta diversitate. „DubaDub” este un amestec subtil de dub și dubstep, presărat cu accente de hip hop, trip hop, techno și new wave. DubaDub este un stil muzical propriu, hibrid și digital, construit cu izbucniri de bass, cu scopul de a face mulțimile să danseze până la epuizare.
Pe scenă sau în modul soundsystem, Stand High oferă un set ritmic, care împreunează atmosfera dark-mystikal cu melodii melancolice. De ani de zile, Stand High Patrol se prezintă la evenimente cu 100% producții proprii dubplate. Sunetul este „calibrat la milimetru pentru a aprinde serile”(Natty Dread Magazine)

http://soundcloud.com/stand-high-patrol
http://www.facebook.com/STANDHIGHPATROL
www.standhighpatrol.com