Din dragoste pentru Cucuteni - Ionela Mihuleac

 “Mă întreb şi caut, şi tac, şi accept, şi mă bucur, şi cred că viaţa mea este în mâini bune.”

Cucuteni, ceramică, neolitic, manual, autentic – acestea ar fi după Ionela Sandrina Mihuleac cuvintele cheie care o definesc ca meşter şi creator popular aparte.
După ştiinţa noastră, astăzi în România există numai trei persoane care se inspiră din comorile ceramicii neolitice de Cucuteni, e vorba de Petru Maxîm din Dorohoi-Botoşani (cu precizarea că acesta foloseşte roata olarului), Jorj Dimitriu din Bucureşti şi Ionela Mihuleac din Iaşi. Aceşti artişti au readus în atenţia contemporanilor decorul spiralo-meandric specific ceramicii cucuteniene; din păcate, ceea ce pentru România ar trebui să fie un brand de renume, de abia-de abia rezistă pe piaţă, cei trei temerari făcând eforturi numai de ei ştiute pentru a-şi promova şi distribui produsele.

Să nu uităm că modernitatea se naşte continuu din trecut şi nu se sfieşte a o face şi astăzi. Orgile de lut ale timpului sună ca o cantată sau o simfonie şi lasă impresia memorabilă a unui foşnet sau a unui suspin al pădurii toamnelor de aur…

Orice om obişnuit poate fi un vrăjitor al lutului, culorilor, sunetelor şi mişcării – însă cei mai pricepuţi sunt cei mici, aşa că îi aşteptăm cu drag să se joace, să înveţe, să creeze alături de Ionela Mihuleac.

http://www.ionelamihuleac.ro/