Timebank

 TimeBank România are ca scop principal încurajarea învățării libere, prin schimb de cunoștințe, abilități și timp, atât în mediul online cât și în mediul offline, prin crearea unor comunități locale de învățare. Proiectul îşi propune să încurajeze oamenii să îşi urmeze pasiunile şi să învețe mai mult decât au ocazia la facultate, să învețe ceea ce îşi doresc, eliminând restricţiile de ordin financiar.
Viziunea noastră este de a crea un sistem alternativ de învăţare (modelat după indivizi, nu mase) ce crează în același timp comunităţi de învățare. Încurajăm învăţarea directă de la persoană la persoană, propunând deopotrivă diminuarea timpului zilnic petrecut online, cât şi reducerea cheltuielilor proprii, având în vedere sumele considerabile cerute pentru cursuri private sau instituţionalizate.
Platforma online e mediul de potrivire al cererilor şi ofertelor de învăţare postate de către membri. Încurajăm apoi ca întâlnirile de învăţare să aibă loc in mediul offline, în locuri recomandate de noi sau la atelierele pe care le organizăm. Desigur, schimbul poate avea oricând loc şi prin mediile de comunicare online (Skype, Google Hangouts).
Mai mult despre cum funcţionează schimbul de cunoştinţe, abilităţi şi timp online şi offline, puteti ciţi aici: http://timebank.ro/blog/

http://timebank.ro/
https://www.facebook.com/timebank.romania?fref=ts
http://timebank.ro/blog/